Fra Herandsholmenkan en dra på dagsturer til Hardangers severdigheter eller til Bergen. Baroniet i Rosendal t.v. Kjeåsen i Eidfjord øverst,t. h. Hardangervidda Natursenter t.h.

HERANDSHOLMEN
BELIGGENHET
TANTEHUSET
TINGSTOVA
ANNEKS
FELLESHUS
HISTORIE
SEVERDIGHETER
AKTIVITETER
UTFLUKTER

 

HERANDSHOLMEN
N-5628 Herand

Tlf:
Fax:
Mobil:
Mobil:

+47 53 66 82 30
+47 53 66 82 30
+47 92 43 57 63
+47 93 02 69 61

Innehaver, copyright:
T. Storaas
Research, foto, tekst:
T. Storaas
post@herandsholmen.com

Herandsholmen- Utflukter

Herandsholmen er et godt utgangspunkt for dagturer til Hardangers severdigheter eller til vestlandets hovedstad, Bergen.


Den 179 kilometer lange Hardangerfjorden byr på flotte naturopplevelser. Her henger fjellgårdene som ørnereder i fjellsiden. Besøker du fjorden om våren, kan du nyte synet av tusenvis av frukttrær i full blomst. Kommer du senere på året kan du smake den saftige hardangerfrukten. Langs hele fjorden ligger kultur- og naturperlene tett i tett, tilgjengelig med både bil og båt.


Noen turforslag:

Hardangervidda Natursenter i Eidfjord (Ca. 2 timer med bil fra Herand) er en av hardangers mest poplulære attraksjoner med sin spennende, landskapstilpassede arkitektur, supervideograf og utradisjonelle utstillinger med fokus på hardangerviddas natur og dyreliv. Senteret ligger ved foten av Vøringsfossen og oppstigingen til Måbødalen og Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda nasjonalpark.

I Tyssedal (Ca. 1 times kjøretur fra Herand) finner en Norsk Vasskraft og Industristadmuseum, her kan en også få omvisning i Tyssedal Kraftstasjon (1908-1989) Stasjonen er fredet som nasjonalt kulturminne. Museet har en rekke populære bildespill, hvor du får oppleve hele "Industrieventyret Tyssedal og Odda" i bilder, fortelling, lydeffekter og musikk.

Museet og kultursenteret Baroniet Rosendal (ca 2 timers kjøretur fra Herand) ligger vakkert til mellom fjord, fjell og isbre i ytre Hardanger. Man finner et bredt utvalg av opplevelser på Baroniet Rosendal : Omvisning på slottet, konserter, kunstutstillinger, teater, servering av hjemmelaget bakverk i Thee & Caffe Salongen, vandring i 300 år gammel renessansehave med et vell av roser, romantisk landskapspark fra 1850-årene. Baroniet har sitt eget interessante kulturprogram for sommeren.
Baroniet i Rosendal

For de aktive er Voss en spennende opplevelse. (Ca. 1,5 times kjøretur fra Herand) Her kan en prøve utfordringer som fallskjermhopp, paragliding, rafting - eller den lokale retten “smalahovud”. Fra Voss kan en også ta turen “Norge i et Nøtteskall"- Tog til Flåm, båttur på sognefjorden og kjøre de fasinerende hårnål- svingene til Stalheim.

Bergen (Ca. 2 timers kjøretur fra Herand) er en sjarmerende, moderne og livlig by med et variert opplevelsetilbud. Den berømte Bryggen i Bergen er oppført på UNESCOs liste over verdensarven. Rett ved siden av Bryggen ligger fisketorget. I Bergen kan du bl.a. ta Fløybanen (kabeltog) opp til fjellet Fløyen med flott utsikt over Bergen, besøke Akvariet eller Edvard Grieg's hjem Troldhaugen.


Dette er bare et lite utvalg av reisemål for dagsutflutker fra Herandsholnen.

 

til toppen

Bryggen i Bergen

Industrimuseet i Tyssedal

Trolltoget på vei ned Måbødalen. Vøringfossen i bakgrunnen

Prøv hanggliding eller rafting på Voss

Edvard Griegs hjem “Troldhaugen” ved Bergen